Dat is wat een coach onder andere doet, een poosje meelopen met iemand. Allereerst door stil te staan. Tegenstrijdig? Dat lijkt zo. Soms heb je het nodig of er behoefte aan om stil te staan bij jezelf, je leven. Je loopt vast in je werk of je gezin, je hebt te weinig energie, je zou ander werk willen of anders in je werk willen staan. Dan kan het nodig zijn om iemand in te schakelen.
Als coach help ik je om bij jezelf stil te staan, houd ik je een spiegel voor, stel je kritische, confronterende vragen om helder te krijgen welke ontwikkeling gewenst is en hoe je jezelf in beweging kunt zetten. Ik loop met je mee in je ontwikkeling, volg je kritisch en steun je in de stappen die je zet met als doel dat je zonder mij weer verder kunt.
Een coachingstraject bij mij kun je onderverdelen in drie fasen. Fase 1 is de kennismaking en intake, fase 2 de gesprekken en in fase 3 evalueren we en kijken we vooruit.
Fase 1
Je leest mijn website uit nieuwsgierigheid of omdat je een coach zoekt en je je herkent in de vragen. Je mailt of belt me om een vrijblijvend kennismakingsgesprek af te spreken. Tijdens het kennismakingsgesprek onderzoeken we je coachvraag, leg ik uit hoe ik werk en wat ik je te bieden heb.
Fase 2
We starten met het coachingstraject. Dat bestaat meestal uit vijf tot tien gesprekken. De gesprekken vinden plaats met een tussenpoos van een, twee of meer weken, al naar gelang het proces. Vaak zijn aan het einde van het traject de periodes tussen de gesprekken wat langer. Je maakt van elk gesprek een verslag en stuurt dat voor het volgende gesprek naar mij. Daarnaast ga je altijd met bij jou passende, concrete werkpunten aan de slag. Tussendoor evalueren we of we nog op het goede spoor zitten.
Fase 3
Tijdens het laatste gesprek blikken we terug en kijken we naar de toekomst. In de meeste gevallen is één traject voldoende om verder te kunnen. Soms komt uit een coachingstraject een vervolgvraag voort en dan is het natuurlijk mogelijk om een nieuw traject te starten.